Big brother 2015 / Novosti

Novosti

Šest je dana do početka Big Brothera, a šest je i dosadašnjih pobjednika. Prisjetite ih se!

Još malo...

Šest je dana do početka Big Brothera, a šest je i dosadašnjih pobjednika. Prisjetite ih se!

U petak, 4. rujna, počinje sedma sezona reality showa koji je izmijenio televizijsku povijest

U Beogradu, na Košutnjaku, atmosfera je ovih dana vrela. I to ne samo zbog visokih temperatura, nego i zato što ekipa koja radi na Big Brotheru privodi radove kraju. Kuća je već spremna pa je sada fokus na izgradnji raskošne pozornice na koju će se 4. rujna popeti kandidati prije nego što uđu u kuću. 
Do početka je, dakle, ostalo još samo šest dana, a šest je dosad bilo i sezona. Pa evo kratkog pregleda dosadašnjih pobjednika. 
U prvoj sezoni najvećeg reality showa na svijetu pobjedu je slavio Saša Tkalčević iz Bjelovara. Bila je to sezona koja je promijenila televizijsku povijest u Hrvatskoj. Na našim prostorima takav projekt dotad još nije bio viđen, a izolacija u kući i to što su gledatelji imali prilike vidjeti kako drugi žive bilo je nešto o čemu su svi pričali. 
U drugoj sezoni slavio je Hamdija Seferović koji je u kući boravio 118 dana i uspiose najviše svidjeti i publici, ali i svojim sustanarima koji su ga poštedjeli nominacija. Drugu sezonu obilježilo je i to što su mnogi kandidati ulazili u kuću naknadno što je samo još više izbezumilo one kandidate koji su u kući boravili od početka. 
Danijel Rimanić iz Zadra nakon 99 dana izolacije izašao je iz kuće kao pobjednik treće sezone Big Brothera. Bila je ovo prva sezona u kojoj je Big Brother pokazao oštre zube i kandidate kažnjavao tako što im je od glavne nagrade, koja je iznosila milijun i pol kuna, oduzimao novac kada nisu poštovali njegova pravila. 
U četvrtoj sezoni Big Brother kuća je dobila svoju „sestru“, tajnu kuću. U njoj su kandidati boravili nakon što su bili izbačeni iz velike kuće. Big Brother je i ove sezone ostao dosljedan u svojoj strogoći. Štoviše, još je više začinio borbu za pobjedu tako što je glavna nagrada ovisila isključivo o kandidatima. Početnih 100 tisuća kuna se povećavalo ukoliko bi kandidati uspješno izvršili zadatak, a s finalnih milijun i pet tisuća kuna kući je otišao Vedran Lovrenčić
Peta sezona je bila potpuna inovacija i to ne samo u Hrvatskoj nego svugdje u svijetu. Naime, hrvatski Big Brother bio je prvi takav show koji se nije snimao u matičnoj zemlji nego na Tajlandu. Egzotična zemlja garantirala je u najmanju ruku egzotično ponašanje kandidata pa je tu bilo svega, uključujući i seks pred kamerama Rine i Mrkvice. Ipak, s glavnom nagradom kući je otišao Krešimir Duvančić

Šesta sezona showa prikazana je 2011. godine, a kuća je bila smještena u Beogradu i u nju su ušli kandidati iz pet zemalja: Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Pobjednica je bila Šibenčanka Marijana Čvrljak koje je dobila 104 tisuće eura, ali je ostala zapamćena po javnoj vezi s Nemešem zbog koje ju je suprug Ivan ostavio. 

Kad se sve zbroji i oduzme, procijeniti tko će pobijediti u Big Brotheru je doista nemoguće jer se pokazalo da je ponekad onaj najneprimjetniji stanar publici najmiliji. Pokazalo se i da pravila koje vodi do pobjede nema, pa kandidatima koji ulaze u kuću u petak, 4. rujna u 21 sat ne preostaje ništa drugo nego biti svoji i tako osvojiti publiku u pet zemalja.