Big brother 2015 / Novosti

Novosti

Nezaboravna jesen na RTL-u: Vraća se onaj koji sve vidi
PIXSELL

Jeste li spremni?

Nezaboravna jesen na RTL-u: Vraća se onaj koji sve vidi

Pripreme za novu sezonu Big Brothera su u punom jeku, gradnja kuće se privodi kraju, a mi vam otkrivamo neke detalje o najgledanijem reality showu koje možda dosad niste znali

Zatvoriti ljude u kuću, najčešće luksuznu, i pustiti ih da žive…ne čini se nešto  posebno spektakularno, ali kada cijeloj priči dodate kamere, kao i činjenicu da se nitko od ukućana ne poznaje od ranije, dobijete itekakav - spektakl. U kratkim crtama tako bi se mogao opisati najpoznatiji svjetski reality show „Big Brother“ koji se u velikom stilu vraća na program RTL-a. Pripreme su u punom jeku, kuća na Košutnjaku u Beogradu dovodi se do savršenstva, a u nju će se smjestiti kandidati iz pet zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

U dosadašnjih šest sezona svjedočili smo svemu: od bijega preko zida kuće do seksa pred kamerama i javnih prekida. Bilo je smijeha, bilo je suza i baš nikada nije manjkalo dobre zabave.

Vezana vijest

Big Brother Pripreme u punom jeku Zavirite u novu kuću 'Big Brothera': Više od 50 kamera i mikrofona pratit će baš svaki pokret kandidata

Reality show „Big Brother“ prvi put je prikazan u Nizozemskoj 1999. godine i od tada je zaživio u mnogim zemljama i u nebrojeno verzija. Varijacije na temu su uvijek dopuštene, štoviše, i poželjne pa su tako kandidati iz Hrvatske u petoj sezoni showa boravili u Tajlandu, čime je hrvatski Big Brother postao prvi show koji se nije emitirao iz matične zemlje. Poslije Tajlanda BB kuća se smjestila u Srbiji, a show je postao regionalan.  

Te 2004. godine, kada se Big Brother prvi put emitirao na RTL Televiziji u britanskoj inačici se pojavila i zla verzija Big Brothera. Taj je zlobnik kandidate kažnjavao, oduzimao im novac predviđen za nagradu, davao zadatke koji su se činili neizvedivi, a krajnji efekt je bio da su gledatelji pred malim ekranima još više uživali.

Vezana vijest

big brother neki se pamte i danas 'Pogledajte ovaj ples', 'Nebitan si!': prisjetite se najzabavnijih izjava i trenutaka u šest sezona Big Brothera

Ako vam se nekad učinilo da je nemilosrdno staviti u istu kuću kandidate iz pet različitih zemalja, uzevši pritom u obzir činjenicu da je makedonski jezik ipak znatno drugačiji nego jezici ostalih zemalja sudionika, probajte zamisliti kako izgleda kada se na jednom mjestu nađu kandidati iz 14 zemalja, kao što je slučaj s afričkim Big Brotherom.

A otkud Big Brotheru baš to ime? Po istoimenom liku iz romana „1984“ Georgea Orwella koji je bio poznat kao diktator, vođa totalitarnog režima izmišljene države Oceanije. U romanu se Veliki Brat nikad nije pojavio likom, ali je njegov spomen izazivao strahopoštovanje i nemir. Baš kao i naš Big Brother koji se predano sprema i ovu jesen učiniti zanimljivom.