Novosti

Novosti

prolaz ili pad?

Procijenite sami: Koliko dobro stanari poznaju Hrvatsku?

Nakon što su jučer morali položiti test opće kulture u kojemu nisu baš briljirali, BB je za stanare pripremio novi zadatak – pogađanje geografskih pojmova.

U sklopu tjednog zadatka, pred stanarima se već nekoliko dana nalazi izazov koji zahtijeva koncentraciju i mirnu ruku. Svaki tim dobio je kartu Hrvatske u boji svoga tima – crvenu ili plavu. Zadatak je čačkalicama na karti popuniti obris Hrvatske, tako da razmak među njima ne bude veći od debljine jedne čačkalice.

Međutim, Big Brother je stanarima obećao kako će tijekom tjedna dobivati i dopunske zadatke kojma će testirati njihovo poznavanje Hrvatske.

Bigi je obećanje i ostvario pa je za stanare pripremio zadatak koji im se samo naizgled učinio jednostavnim i logičnim – na izrađenoj karti od čačkalica morali su što točnije ubosti zastavicu s geografskim pojmom.

No čim su dobili zadane pojmove koje moraju pravilno smjestiti na karti, shvatili su da im geografija nije baš jača strana. Gdje je Senj, a gdje Sinj? Je li Makarska bliže Splitu ili Dubrovniku? Što je to Lastovo?! – samo su neka pitanja koja su mučila stanare koji su se morali dobro pomučiti kako bi ih locirali.

Kako su se snašli i koliko dobro poznaju Hrvatsku, procijenite sami u priloženom videu!

RTLPlay